Warme chocolademelk met kaneel recept

Deel het

Ingrediënten:

  • 500 ml melk (volle melk, amandelmelk, haver- of sojamelk)
  • 100 g pure chocolade, fijngehakt (of 2 eetlepels cacaopoeder)
  • 1 eetlepel suiker (naar smaak)
  • 1 theelepel kaneelpoeder (plus extra voor garnering)
  • 1/2 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • Slagroom (optioneel, voor topping)
  • Snufje nootmuskaat of chili (optioneel, voor extra pit)

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de melk: Giet de melk in een steelpannetje en verwarm deze op middelhoog vuur. Roer regelmatig zodat de melk niet aanbrandt.
  2. Voeg de chocolade toe: Zodra de melk warm is (maar nog niet kookt), voeg je de fijngehakte chocolade of het cacaopoeder toe. Blijf roeren totdat de chocolade volledig is gesmolten en de melk glad en romig is.
  3. Kaneel en suiker toevoegen: Voeg de kaneelpoeder en suiker toe. Roer goed door en proef of het zoet genoeg is naar jouw smaak. Voeg indien gewenst meer suiker toe.
  4. Vanille-extract toevoegen: Voor een extra smaakdimensie, voeg het vanille-extract toe en roer alles goed door.
  5. Serveer: Giet de warme chocolademelk in mokken en garneer met een toef slagroom. Strooi eventueel nog wat extra kaneel (of een snufje nootmuskaat of chili) bovenop de slagroom.

Variaties:

  • Mexicaanse twist: Voeg een klein snufje cayennepeper of chili toe voor een pittige, Mexicaanse stijl chocolademelk.
  • Chocolademelk met sinaasappel: Voeg een beetje sinaasappelschil toe tijdens het verwarmen van de melk voor een subtiele citrusnoot.
  • Vegan versie: Gebruik plantaardige melk zoals amandel-, haver- of sojamelk en pure chocolade zonder melk.

Deze warme chocolademelk met kaneel is perfect voor de wintermaanden, en de combinatie van rijke chocolade en warme kaneel maakt het extra troostrijk.

Nieuwste
recepten

Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept

Nieuwste recept

Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept