Kaneelthee recept

Deel het
aromatic hot cinnamon tea on wooden table

Ingrediënten:

  • 2 kopjes water
  • 1 kaneelstokje (of 1 theelepel kaneelpoeder)
  • 1 theezakje (zwart, groen of kruidenthee naar keuze)
  • 1-2 eetlepels honing of suiker (naar smaak)
  • Optioneel: een schijfje citroen of een paar kardemompeulen voor extra smaak

 

Bereidingswijze:

  1. Kook het water:
  1. Breng water aan de kook: In een pan, breng het water aan de kook.
  1. Voeg de ingrediënten toe:
  1. Voeg de kaneel toe: Zodra het water kookt, voeg je het kaneelstokje (of de kaneelpoeder) toe aan de pan.
  2. Voeg het theezakje toe: Plaats het theezakje in het kokende water en laat het 3-5 minuten trekken, afhankelijk van hoe sterk je de thee wilt.
  3. Voeg honing of suiker toe: Voeg honing of suiker toe en roer goed door om op te lossen.
  1. Serveren:
  1. Verwijder het theezakje en kaneelstokje: Haal het theezakje en het kaneelstokje uit de pan.
  2. Schenk de thee in een kop: Giet de kaneelthee in een kop en, indien gewenst, voeg een schijfje citroen toe voor een frisse smaak.

Tips:

  • Variaties: Voeg andere kruiden toe, zoals gember of kruidnagel, voor extra smaak.
  • IJzige versie: Voor een verfrissende zomerdrank, laat de thee afkoelen en serveer met ijs.

Geniet van deze aromatische en verwarmende kaneelthee!

Nieuwste
recepten

Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept

Nieuwste recept

Homemade churros with cinnamon sugar on a plate
Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept