Kaneelsuiker pannenkoeken recept

Deel het
Pancakes with strawberries for breakfast the cook pours honey over the pancakes

Ingrediënten voor de pannenkoeken:

  • 200 g bloem
  • 1 eetlepel suiker
  • 1,5 theelepel bakpoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/4 theelepel zout
  • 300 ml melk (koe-, amandel-, of haver-)
  • 1 ei
  • 2 eetlepels gesmolten boter of olie
  • 1 theelepel vanille-extract (optioneel)
  • Boter of olie om in te bakken

Voor de kaneelsuiker topping:

  • 2 eetlepels suiker
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • Boter (om te smeren)

Bereidingswijze:

  1. Maak het pannenkoekenbeslag:
  1. Meng de droge ingrediënten: In een grote kom, meng de bloem, suiker, bakpoeder, kaneel en zout.
  2. Meng de natte ingrediënten: In een andere kom, klop de melk, ei, gesmolten boter en vanille-extract goed door elkaar.
  3. Combineer nat en droog: Giet het natte mengsel bij de droge ingrediënten en roer totdat alles net gemengd is. Het is prima als er nog een paar kleine klontjes in het beslag zitten. Zorg ervoor dat je niet te veel roert, anders worden de pannenkoeken minder luchtig.
  1. Bak de pannenkoeken:
  1. Verhit een koekenpan: Verhit een beetje boter of olie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.
  2. Giet het beslag in de pan: Schep ongeveer 1/4 kopje beslag in de pan voor elke pannenkoek. Bak de pannenkoek tot er bubbels op het oppervlak ontstaan en de randen er droog uitzien, ongeveer 2-3 minuten.
  3. Draai de pannenkoek om: Draai de pannenkoek voorzichtig om en bak de andere kant nog eens 1-2 minuten tot deze goudbruin is.
  4. Herhaal: Herhaal met de rest van het beslag en voeg indien nodig meer boter of olie toe aan de pan.
  1. Maak de kaneelsuiker topping:
  1. Meng de kaneelsuiker: Meng in een klein kommetje de suiker met de kaneelpoeder.
  2. Smeer boter en kaneelsuiker op de pannenkoeken: Zodra de pannenkoeken klaar zijn, smeer je een beetje boter over elke pannenkoek en strooi je er een royale hoeveelheid kaneelsuiker over.
  1. Serveren:

Serveer de kaneelsuiker pannenkoeken warm met extra kaneelsuiker eroverheen, en eventueel een scheutje honing, siroop of een bolletje slagroom als je ze extra decadent wilt maken.

Variaties:

  • Kaneelswirl pannenkoeken: Meng een beetje kaneel en suiker met gesmolten boter, doe dit in een spuitzak en swirl het door het beslag tijdens het bakken voor een marmer-effect.
  • Chocolade twist: Voeg wat chocoladestukjes toe aan het beslag voor een zoete verrassing.

Deze kaneelsuiker pannenkoeken zijn heerlijk zacht en zoet, en de kaneelsuiker geeft een knapperig en smaakvol accent aan de klassieke pannenkoek. Perfect voor een speciaal ontbijt!

Nieuwste
recepten

Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept

Nieuwste recept

Homemade churros with cinnamon sugar on a plate
Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept