Kaneel-spiced lamsstoofpot recept

Deel het
Indian food dal tadka

Ingrediënten:

  • 800 g lamsvlees (schouder of bout), in blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 3 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 wortels, in plakjes
  • 2 stengels bleekselderij, in plakjes
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel korianderpoeder
  • 2 theelepels kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
  • 400 g tomatenblokjes (uit blik)
  • 500 ml kippen- of groentebouillon
  • 100 g gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 1 blik kikkererwten (400 g), afgespoeld en uitgelekt
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Bereid het vlees voor:
  1. Kruid het lamsvlees: Kruid het lamsvlees met zout en peper.
  1. Bak het vlees:
  1. Verhit de olijfolie: Verhit de olijfolie in een grote braadpan of stoofpan op middelhoog vuur.
  2. Bak het lamsvlees: Voeg het lamsvlees toe en bak het aan alle kanten bruin (ongeveer 5-7 minuten). Haal het vlees uit de pan en zet het opzij.
  1. Maak de basis:
  1. Fruit de ui: Voeg de gesnipperde ui toe aan dezelfde pan en bak deze tot ze zacht en glazig is (ongeveer 5 minuten).
  2. Voeg de knoflook en groenten toe: Voeg de knoflook, wortels en bleekselderij toe en bak alles nog een paar minuten mee.
  3. Voeg de specerijen toe: Voeg de gember, komijn, koriander, kaneel en cayennepeper toe en bak dit gedurende 1-2 minuten tot de specerijen geur vrijgeven.
  1. Stoof het geheel:
  1. Voeg de tomaten en bouillon toe: Voeg de tomatenblokjes en de bouillon toe aan de pan en breng het mengsel aan de kook.
  2. Voeg het lamsvlees terug: Leg het lamsvlees terug in de pan en voeg de gedroogde abrikozen en kikkererwten toe.
  3. Laten sudderen: Zet het vuur laag, dek de pan af en laat de stoofpot 1,5 tot 2 uur sudderen, of tot het lamsvlees zacht is en gemakkelijk uit elkaar valt. Roer af en toe door en voeg indien nodig extra bouillon of water toe.
  1. Serveren:
  1. Proef en pas aan: Proef de stoofpot en voeg indien nodig meer zout, peper of kaneel toe.
  2. Garneren: Serveer de kaneel-spiced lamsstoofpot warm, gegarneerd met verse koriander of peterselie.
  3. Optioneel: Dit gerecht is heerlijk met couscous, rijst of knapperig brood om de smaken op te nemen.

Tips:

  • Variaties: Je kunt andere groenten zoals courgette of paprika toevoegen, afhankelijk van wat je in huis hebt.
  • Diepere smaken: Laat de stoofpot een dag van tevoren maken. De smaken worden dan nog beter als ze een nacht in de koelkast staan.

Deze kaneel-spiced lamsstoofpot is perfect voor een gezellig diner en brengt de rijke smaken van de Marokkaanse keuken naar je tafel. Geniet ervan!

Nieuwste
recepten

Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept

Nieuwste recept

Homemade churros with cinnamon sugar on a plate
Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept
Cinnamon rolls with milk
4.5/5

Een gezond en smakelijk recept waarbij rijpe bananen worden gecombineerd met kaneel voor extra smaak.