Kaneel in pompoensoep recept

Deel het
Spicy soup with croutons

Ingrediënten:

  • 1 kg pompoen, geschild en in blokjes gesneden (bijvoorbeeld flespompoen of Hokkaido)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 2 eetlepels olijfolie of boter
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1/2 theelepel gemberpoeder (optioneel)
  • 750 ml groentebouillon of kippenbouillon
  • 200 ml kokosmelk (voor extra romigheid)
  • Zout en peper naar smaak
  • Optioneel: pompoenpitten en verse koriander voor garnering

Bereidingswijze:

  1. Voorbereiden van de groenten:
  1. Snijd de pompoen: Schil de pompoen en snijd deze in blokjes.
  2. Snipper de ui en knoflook: Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
  1. Bak de groenten:
  1. Verhit de olie: In een grote pan, verhit de olijfolie of boter op middelhoog vuur.
  2. Bak de ui en knoflook: Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot ze zacht en glazig is (ongeveer 5 minuten). Voeg dan de knoflook toe en bak nog een minuut mee.
  1. Voeg de pompoen en specerijen toe:
  1. Voeg de pompoen toe: Voeg de blokjes pompoen toe aan de pan en roer goed door.
  2. Voeg de specerijen toe: Strooi het kaneelpoeder en het gemberpoeder over de groenten en roer alles goed door, zodat de pompoen goed bedekt is met de specerijen.
  1. Kook de soep:
  1. Voeg bouillon toe: Giet de groentebouillon in de pan en breng het geheel aan de kook. Zet het vuur laag en laat de soep ongeveer 20-25 minuten sudderen, of totdat de pompoen zacht is.
  1. Pureer de soep:
  1. Pureer de soep: Gebruik een staafmixer of een blender om de soep glad te pureren. Als je een blender gebruikt, zorg er dan voor dat je de soep in porties pureert en voorzichtig bent met hete vloeistoffen.
  2. Voeg kokosmelk toe: Giet de kokosmelk erbij en roer goed door. Breng de soep opnieuw aan de kook en laat het nog een paar minuten warm worden.
  1. Serveren:
  1. Breng op smaak: Proef de soep en voeg indien nodig zout en peper toe.
  2. Garneren: Serveer de pompoensoep warm, eventueel gegarneerd met pompoenpitten en verse koriander.

Tips:

  • Variaties: Voeg andere specerijen toe, zoals nootmuskaat of kerriepoeder, voor extra diepte van smaak.
  • Extra toppings: Een scheutje room of een lepel crème fraîche kan ook een mooie toevoeging zijn bij het serveren.

Deze pompoensoep met kaneel is niet alleen warm en troostend, maar ook vol van smaak. Perfect voor een koude dag of als een heerlijk voorgerecht! Geniet ervan!

Nieuwste
recepten

Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept

Nieuwste recept

Homemade churros with cinnamon sugar on a plate
Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept