Kaneel in chili con carne recept

Deel het
Original Chilli con carne

Ingrediënten:

  • 500 g rundergehakt (of een mix van rundvlees en varkensvlees)
  • 1 grote ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 1 groene paprika, in blokjes
  • 1 blik (400 g) tomatenblokjes
  • 400 g kidneybonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 400 g zwarte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 2 theelepels komijnpoeder
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 1 theelepel kaneelpoeder
  • 1 theelepel cayennepeper (optioneel, voor extra pit)
  • 250 ml runderbouillon
  • Zout en peper naar smaak
  • Verse koriander of peterselie voor garnering (optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Bak het vlees:
  1. Verhit de olie: Verhit de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.
  2. Bak het gehakt: Voeg het rundergehakt toe en bak het, onder voortdurend roeren, tot het bruin is. Zorg ervoor dat je het vlees in kleine stukjes breekt.
  1. Voeg de groenten toe:
  1. Fruit de ui: Voeg de gesnipperde ui toe en bak deze tot ze zacht en glazig is (ongeveer 5 minuten).
  2. Voeg de knoflook en paprika’s toe: Voeg de knoflook en blokjes paprika toe en bak nog eens 2-3 minuten mee.
  1. Voeg specerijen en tomaten toe:
  1. Voeg de specerijen toe: Voeg de komijn, paprikapoeder, kaneel en cayennepeper toe aan de pan. Roer goed door en bak nog een minuut om de smaken vrij te laten komen.
  2. Voeg tomaten en bouillon toe: Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en runderbouillon toe. Roer alles goed door.
  1. Kook de chili:
  1. Voeg de bonen toe: Voeg de kidneybonen en zwarte bonen toe en breng het geheel aan de kook.
  2. Laten sudderen: Zet het vuur laag en laat de chili 20-30 minuten sudderen, zodat de smaken goed kunnen mengen. Roer af en toe door.
  1. Proef en serveer:
  1. Proef en pas aan: Proef de chili en voeg indien nodig meer zout, peper of kaneel toe naar smaak.
  2. Serveren: Serveer de chili con carne warm, gegarneerd met verse koriander of peterselie. Dit gerecht is heerlijk met rijst, nacho’s of een stuk brood.

Tips:

  • Variaties: Je kunt ook andere groenten toevoegen, zoals courgette of maïs, voor extra textuur en smaak.
  • Diepe smaken: Laat de chili een paar uur of een nacht in de koelkast staan. De smaken zullen verder ontwikkelen en verbeteren.

Deze chili con carne met kaneel is een verwarmend en vullend gerecht dat perfect is voor een gezellige avond! Geniet ervan!

Nieuwste
recepten

Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept

Nieuwste recept

Homemade churros with cinnamon sugar on a plate
Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept