Chai latte met kaneel recept

Deel het
Setup Nanas or Pineapple Cinnamon Punch Stew, Indonesian Traditional Drink

Ingrediënten:

  • 2 kopjes water
  • 2 theezakjes zwarte thee (of 2 eetlepels losse zwarte thee)
  • 1 kaneelstokje
  • 2-3 groene kardemompeulen (licht gekneusd)
  • 2-3 kruidnagels
  • 1-2 plakken gember (of 1 theelepel gemberpoeder)
  • 2-3 eetlepels suiker of honing (naar smaak)
  • 1 kopje melk (vol of plantaardig, zoals amandel- of havermelk)
  • Extra kaneelpoeder voor garnering

 

Bereidingswijze:

  1. Bereid de kruideninfusie:
  1. Breng het water aan de kook: In een middelgrote pan, breng het water aan de kook.
  2. Voeg de kruiden toe: Voeg het kaneelstokje, kardemompeulen, kruidnagels en gember toe aan het kokende water.
  3. Laat het trekken: Zet het vuur laag en laat het mengsel 5-10 minuten zachtjes trekken, afhankelijk van hoe sterk je de smaken wilt.
  1. Thee toevoegen:
  1. Voeg de thee toe: Voeg de theezakjes of losse thee toe aan de pan en laat het nog 3-5 minuten trekken.
  2. Verwijder de thee en kruiden: Verwijder de theezakjes en kruiden uit de pan.
  1. Melk en zoetstof toevoegen:
  1. Voeg melk toe: Giet de melk in de pan en breng het geheel weer aan de kook.
  2. Voeg suiker of honing toe: Voeg suiker of honing toe en roer goed door totdat het volledig is opgelost.
  1. Serveren:
  1. Schenk de chai latte in: Giet de chai latte in kopjes of glazen.
  2. Garneren: Bestrooi met een snufje kaneelpoeder voor een extra smaakdimensie.

 

Tips:

  • Variaties: Experimenteer met andere specerijen zoals anijs, venkel of nootmuskaat voor een unieke smaak.
  • IJsversie: Voor een ijzige versie kun je de chai latte laten afkoelen en vervolgens over ijs serveren.

Geniet van deze warme en aromatische chai latte met kaneel, perfect voor een moment van ontspanning!

Nieuwste
recepten

Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept

Nieuwste recept

Homemade churros with cinnamon sugar on a plate
Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept