Appeltaartjes met kaneel recept

Deel het
Cinnamon rolls with apples, caramel and pecan

Ingrediënten

Voor het deeg:

  • 250 g bloem
  • 125 g boter (koud en in blokjes)
  • 75 g suiker
  • 1 ei
  • Snufje zout

Voor de vulling:

  • 4 middelgrote appels (bijvoorbeeld Elstar of Goudreinetten)
  • 50 g suiker (of naar smaak)
  • 1 theelepel kaneel
  • 1 eetlepel citroensap
  • 50 g rozijnen (optioneel)
  • 1 eetlepel maizena (voor het binden)

Bereidingswijze

  1. Deeg maken:
    • Meng de bloem, boter, suiker en zout in een kom tot een kruimelig mengsel.
    • Voeg het ei toe en kneed het geheel snel tot een samenhangend deeg. Voeg eventueel een beetje koud water toe als het deeg te droog is.
    • Wikkel het deeg in plasticfolie en laat het minstens 30 minuten in de koelkast rusten.
  2. Vulling maken:
    • Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in kleine blokjes.
    • Meng in een kom de appelblokjes met suiker, kaneel, citroensap, rozijnen en maizena. Zet apart.
  3. Taartjes samenstellen:
    • Verwarm de oven voor op 180 °C (160 °C hetelucht).
    • Rol het deeg uit op een licht met bloem bestoven oppervlak tot een dikte van ongeveer 3 mm.
    • Steek rondjes uit het deeg (ongeveer 10-12 cm in diameter) en plaats ze in een muffin- of tartletvorm.
    • Vul de deegbodems met het appelmengsel.
    • Snijd kleine reepjes van het overgebleven deeg en leg deze in een kruis of een ander patroon over de vulling.
  4. Bakken:
    • Bak de appeltaartjes in de voorverwarmde oven gedurende 25-30 minuten, of totdat ze goudbruin zijn.
    • Laat de taartjes afkoelen voordat je ze uit de vormen haalt.
  5. Serveren:
    • Serveer de appeltaartjes warm of op kamertemperatuur, eventueel met een lepel slagroom of een bolletje vanille-ijs.

Geniet van je zelfgemaakte appeltaartjes met kaneel!

Nieuwste
recepten

Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept

Nieuwste recept

Homemade churros with cinnamon sugar on a plate
Meld u aan en ontvang elke week weer een nieuw verrassend recept